У МОЗ назвали частку дітей серед пацієнтів з COVID-19

У МОЗ назвали частку дітей серед пацієнтів з COVID-19

Укрінформ
На початку нової хвилі захворюваності на коронавірус в Україні діти становлять приблизно 10% усіх інфікованих.

Про це на зустрічі з журналістами сказав міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, передає кореспондент Укрінформу.

"Одна з особливостей Омікрона у порівнянні з Дельтою - він більше уражає дитяче населення. Чи більше у порівнянні з усім населенням? Ні. Ми відслідковуємо чітку динаміку. Ми маємо серед нових випадків по Україні за останній день 12%, а в середньому з 10 до 20 січня серед усіх виявлених випадків від 6% до 10% - це діти. Серед госпіталізованих у нас від 19% до 16% це діти. 19% було, стало 16%", - розповів очільник МОЗ. За його словами, "не можна говорити, що це якась статистика, бо тільки заходимо на хвилю".

Міністр також повідомив, що переважно госпіталізують дітей з температурою +38C, інтоксикацією, коли батьки викликають екстрену меддопомогу.

Читайте також: Ляшко: В Україні почався спалах коронавірусу, епіцентр - у західних областях

"Те, що показують головні лікарі, - зазвичай день-два, і тих, хто з інтоксикацією (був госпіталізований - ред.), виписують, бо пневмонії немає, потреби перебувати в стаціонарі на кисневій терапії, в реанімації також немає", - сказав Ляшко.

Як повідомляв Укрінформ, за даними МОЗ, станом на 20 січня на самоізоляції через COVID-19 перебувають 918 шкільних класів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-