Побиття казахських активістів: СБУ веде службове розслідування дій своїх співробітників

Побиття казахських активістів: СБУ веде службове розслідування дій своїх співробітників

Укрінформ
Керівництво СБУ ініціювало внутрішню перевірку правомірності дій своїх співробітників щодо активістів руху «Демократичний вибір Казахстану» Заманбека Тлеулієва та Єлдоса Насипбекова.

Про це йдеться у відповіді СБУ на запит Укрінформу.

«У ході бесіди з громадянами Казахстану співробітниками СБУ, на прохання останніх, були викликані представники Національної поліції, які засвідчили відсутність порушень та дотримання чинного законодавства. Водночас зважаючи на суспільний резонанс керівництво СБУ ініціювало внутрішню перевірку правомірності дій співробітників спецслужби», - йдеться у відповіді.

В СБУ підкреслили, що співробітники спецслужби у межах законодавчо визначеної компетенції здійснюють комплекс заходів для захисту безпеки громадян України та іноземців, які перебувають в Україні.

«Це особливо актуально. Зважаючи на російський чинник та ймовірні провокації з боку РФ, які можуть дискредитувати нашу державу на міжнародній арені, та нашкодити її інтересам», - йдеться у відповіді на запит.

Читайте також: Росія заявляє, що вивела «миротворців» ОДКБ із Казахстану

Як повідомляли ЗМІ, 6 січня громадяни Казахстану активісти руху «Демократичний вибір Казахстану» (ДВК) Заманбек Тлеулієв та Єлдос Насипбеков написали у соцмережі про неправомірні дії співробітників СБУ щодо них. Дмитро Моргун, адвокат казахських активістів вимагав провести службове розслідування та притягнути до відповідальності працівників СБУ, які приходили додому до його підзахисних 6 січня.

За словами самих активістів, до них застосовували силу та погрози депортацією через підтримку й координацію протестів у Казахстані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-