МОЗ посилить COVID-вакцинацію у селах

МОЗ посилить COVID-вакцинацію у селах

Укрінформ
Міністерство охорони здоров'я посилить вакцинацію проти COVID-19 у сільській місцевості.

Про це в інтерв'ю ЛігаLife сказав заступник міністра охорони здоров'я Ігор Кузін, передає Укрінформ. 

"Ми також сфокусували зусилля на тому, щоб довакцинувати максимально швидко людей 60+ років, оскільки показники є ще недостатніми. Ми повністю переформатовуємо мобільні бригади на роботу у віддалених населених пунктах, для роботи в сільській місцевості, і прицільно для роботи з людьми 60+ років. Ми вибрали щонайменше 200 ОТГ, де показники охоплення вакцинацією 60+ є менша, ніж 25%. Там більшість мобільних бригад буде переконувати, пояснювати", - розповів Кузін.

Він додав, що вже з цього тижня частина мобільних бригад працює з найбільш проблемними ОТГ, перебуваючи на місці і постійно підвозячи вакцину.

Друга частина мобільних бригад, за словами Кузіна, буде приїжджати в ОТГ за графіком.

"Графік виїзду буде в амбулаторії або в найближчій лікарні. Ці дати погоджуються з лікарями, які там працюють, і також запускається окремо комунікація з розміщенням інформації, коли саме приїде мобільна бригада. Скоріш за все, на етапі старту цієї ініціативи буде працювати сарафанне радіо, через амбулаторії сімейної медицини. Зараз вже друкують плакати, де можна буде вписати дату виїзду мобільної бригади завчасно, щоби люди подивилися", - сказав Кузін.

Для мобільних мешканців сільської і міської зони також, за його словами, передбачені виїзди мобільних бригад. Це стосується осіб похилого віку, з інвалідністю, або тих, які не можуть пересуватися самостійно.

Читайте також: Усі лікарні, що мають договір із Нацслужбою здоров’я, можуть приймати COVID-хворих – Кузін

За словам заступника міністра, записатися на вакцинацію мобільною бригадою можна через Національну контактну лінію з питань COVID-19.

"Людина має зателефонувати туди, повідомити, що хоче вакцинуватися, що не може пересуватися, тоді інформація буде передана обласному координатору і планується виїзд мобільної бригади", - сказав Кузін.

За його словами, одна бригада при ефективній організації роботи впродовж зміни має зробити 80-120 щеплень.

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплена 15 109 351 людина, з них отримали першу дозу – 15 109 349 осіб, дві дози – 14 410 730 людей, отримали додаткову дозу – 11 941 людина, бустерну дозу – 167 360 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-