На полігоні офіцер закрив собою сержанта під час вибуху гранати

На полігоні офіцер закрив собою сержанта під час вибуху гранати

Укрінформ
Під час заняття з вогневої підготовки на полігоні 25-річний офіцер Богдан Федосенко закрив своїм тілом підлеглого військовослужбовця від вибуху гранати, врятувавши йому життя.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба командування Сил логістики ЗСУ на своїй сторінці в Фейсбуці .

«Під час проведення занять з вогневої підготовки – метання бойових гранат - старшого лейтенанта Федосенка призначили керівником на навчальному місці. Побачивши, що військовослужбовець кинув гранату, яка скотилася на бруствер, керівник оцінив обстановку і зреагував миттєво – відштовхнув від місця вибуху гранати сержанта Романа Шубіна й закрив його собою, таким чином врятувавши життя підлеглому», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що внаслідок вибуху гранати старший лейтенант отримав осколкове поранення і травми. У військовому госпіталі йому надали всю необхідну допомогу. На військовослужбовця чекає недовга реабілітація, однак він стверджує, що почувається добре і хоче повернутися до військового строю.

Читайте також: Під Києвом спецпризначенці тренувались запобігати диверсіям та терактам

Колеги офіцера Федосенка, що прибув понад два роки тому у військову частину А0598 після закінчення Військової академії Одеси, твердять про його надзвичайну відповідальність. А командування Сил логістики ЗС України внесло клопотання на ім’я головнокомандувача ЗСУ про заохочення за цей вчинок старшого лейтенанта Федосенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-