Справи Майдану: ДБР оголосило підозри судді, колишньому слідчому та експрокурору

Справи Майдану: ДБР оголосило підозри судді, колишньому слідчому та експрокурору

Укрінформ
Державне бюро розслідувань повідомило про підозру судді, колишньому слідчому та експрокурору за вчиненя службових злочинів під час Революції Гідності.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ДБР.

“Слідчі Управління з розслідування злочинів, вчинених у зв’язку із масовими протестами у 2013–2014 роках, Державного бюро розслідувань 17 січня 2022 року повідомили про підозру: колишньому слідчому СВ Деснянського райуправління ГУМВС України у м. Києві, колишньому старшому прокурору відділу прокуратури м. Києва, який нині здійснює адвокатську діяльність, чинній судді одного з районних судів м. Києва”, - ідеться у повідомленні.

За даними слідства, 18 лютого 2014 року працівник міліції неправомірно склав протокол затримання учасника акцій протесту за нібито участь у масових заворушеннях.

Після чого слідчий з прокурором, без будь-яких доказів вчинення злочину, повідомили затриманому про підозру та безпідставно ініціювали звернення до слідчого судді з клопотанням про взяття його під варту.

Читайте також: Суд у справі про розстріли на Інститутській допитав засновника «Грузинського легіону»

За результатом розгляду клопотання суддя ухвалив рішення про застосування до потерпілого незаконного домашнього арешту.

Діяли співучасники злочинів з метою незаконного перешкоджання акціям протестів, які відбувались у м. Києві на підтримку Революції Гідності.

Дії підозрюваних, кожного у своїй частині, кваліфіковано за ч. 2 ст. 28 (вчинення злочину групою осіб, за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), ч. 3 ст. 371 (завідомо незаконні затримання, привід або арешт), ч. 2 ст. 372 (притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності), , ч. 2 ст. 15 (замах на кримінальне правопорушення), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення), ч. 2 ст. 28, ст. 340 (незаконне перешкоджання організації або проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій) Кримінального кодексу України.

Досудове розслідування триває.

Як повідомляв Укрінформ, упродовж 2021 року у справах Майдану судами винесено вироків як за три попередні роки разом, притягнуто до відповідальності 53 осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-