Реєстр МТСБУ відновив роботу - Держспецзв'язку

Реєстр МТСБУ відновив роботу - Держспецзв'язку

Укрінформ
Реєстр Моторного (транспортного) страхового бюро України, доступ до якого був тимчасово обмежений через кібератаку, повністю відновив роботу.

Як передає Укрінформ, про це Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації повідомляє у Телеграмі.

«Громадяни можуть отримувати онлайн-сервіси, які стосуються даних про поліси обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів. Інформація про автоцивілку відображаються в додатку Дія. Також відповідну інформацію можна отримати на сайті МТСБУ», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: В Держспецзв’язку розповіли, чим хакери інфікували урядові сайти 14 січня

Зазначається, що внаслідок кібератаки була втрачена низка зовнішніх інформаційних ресурсів МТСБУ, але реєстр, який містить персональні дані мільйонів українських автовласників, не ушкоджений.

Як повідомляв Укрінформ, компанія Microsoft заявила про виявлення зловмисного програмного забезпечення у десятках уражених систем в Україні, які охоплюють державні, некомерційні та інформаційно-технологічні організації. За даними компанії, на урядових сайтах знайшли так звані програми-шантажисти, які могли активуватися згодом.

У ніч з 13 на 14 січня хакери масово атакували українські урядові сайти. Зокрема, сайти Міносвіти, МЗС, Мінмолодьспорту, Міненерго, Мінагрополітики, Мінветеранів, Мінекології, ДСНС та Держказначейства.

Читайте також: На п’яту добу після кібератаки на Україну: що з базами даних реєстрів?

За інформацією СБУ, загалом було атаковано понад 70 державних вебсайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання. Контент сайтів при цьому змінено не було, а витоку персональних даних не відбулося.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-