Мінветеранів підготувало курс

Мінветеранів підготувало курс "Як знайти бажану роботу після військової служби"

Відео
Укрінформ
Міністерство у справах ветеранів презентувало освітній курс "Як знайти бажану роботу після військової служби", який дозволить колишнім військовим дізнатись де і як отримати додаткову освіту, знайти нову роботу та отримати психологічну підтримку в мирному житті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Заступник міністра у справах ветеранів з питань європейської інтеграції Олексій Ілляшенко під час презентації освітнього курсу відзначив, що Мінветеранів наразі є рушійною силою, яка допомагає військовим в питанні адаптації до мирного життя.

«Міністерство у справах ветеранів зараз є лідером в цьому напрямку. За допомогою наших колег з інших міністерств і відомств ми розробляємо нову систему переходу з військової кар’єри на професійне життя», - наголосив Ілляшенко.

Він зазначив, що така підтримка військових не є чимось новим в міжнародній практиці, однак важливо розуміти, що Україна має свою специфіку. Адже після початку російської агресії наша держава має тимчасово окуповані території, тисячі ВПО, серед яких військові та члени їхніх родин. Крім того, підтримки потребують не лише професійні військовослужбовці, а й добровольці, які стали на захист Батьківщини. Тому перехід на цивільну професію від військової також відрізняється.

Читайте також: Лапутіна вручила волонтерам і ветеранам відзнаку Президента - Хрест Івана Мазепи

Заступник міністра подякував міжнародним партнерам, які погодились працювати в міжсекторальній робочій групі, зокрема, представникам США, Великої Британії, Австралії, Офісу НАТО в України, які допомагали готувати програму переходу з військової служби на цивільну кар’єру. Сенс програми полягає в підтримці людини за рік чи два до звільнення із військової служба та упродовж певного часу вже у мирному житті.

«Як мінімум за рік або за два до звільнення людина може прийти у відповідний підрозділ, кадровий апарат або інший, який буде визначений до нашого порядку і вже наперед проводити консультації про те, яким чином заповнювати заявки чи біографії для майбутнього працевлаштування», - розповів заступник міністра, додавши, що наразі вивчаються спроможності вищих навчальних закладів, пропозиції підприємств та організацій, які можуть наперед планово сказати, яку кількість військовослужбовців вони можуть забезпечити роботою або освітою.

Головне в роботі держави – спокійне планування, виходячи з тих обставин, які на сьогодні маємо, вважає урядовець.

Безоплатно подивитися освітній курс можна на порталі Дія.Цифрова освіта.

Читайте також: В Україні розробляють інноваційну систему психологічної реабілітації ветеранів

Як повідомляв Укрінформ, у серпні минулого року міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна заявила, що Міністерство у справах ветеранів планує вивчити досвід США та імплементувати найсучасніші практики до системи психологічної реабілітації захисників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-