Скоро відкриття нової «Дачі»: тривають роботи на прибудинковій території

Скоро відкриття нової «Дачі»: тривають роботи на прибудинковій території

PR
Укрінформ
Відкриття нового центру для проживання онкохворих дітей «Дача», заплановане на кінець 2021 року, дещо затрималося через погодні умови та пандемію.

Про це Укрінформу повідомили в пресслужбі Moneyveo.

Як зазначають організатори проєкту, в будівлі вже завершено ремонтні роботи, монтуються меблі та розпочинається облаштування ділянки. Фінтех-компанія Moneyveo, яка разом з партнерами фінансує будівництво приміщення центру, допомогла організувати новорічну фотосесію для дітей. 

За 2021 рік на новій “Дачі” було завершено основні будівельні завдання та здебільшого проводилися роботи з облаштування кімнат й благоустрою будівлі. Завдяки підтримці свідомого бізнесу й небайдужих українців у приміщенні встановили міжкімнатні двері та поклали плитку, а також – провели малярні роботи. Повністю облаштовані санвузли, у кімнатах для дітей і батьків – укладено вінілову підлогу. Поступово монтуються меблі, а для ще більшого затишку стіни матимуть унікальний розпис. 

У новому центрі проведено електрику: фахівці встановили всю необхідну фурнітуру та провели комунікації для запуску ліфту. Зовні “Дача” теж багато в чому змінилася: завершено будівництво фасаду будинку та котельні. Наразі триває робота на прибудинковій території: робочі вирівнюють ділянку, встановлюють внутрішні та фасадні паркани. 

“Дякуємо компанії Moneyveo за щомісячну підтримку центру “Дача” впродовж 4-х років! Окрема подяка за новорічне свято і подаровані емоції маленьким “дачникам” та їхнім рідним! Фотосесія у новорічних костюмах допомогла забути про хворобу і потрапити у казку, де немає болі та смутку”, – розповіли у центрі.   

Читайте також: Moneyveo поділилася результатами КСВ-програми за 2021 рік

У пресслужбі Moneyveo нагадали, що  Центр «Дача» – це тимчасовий дім для проживання сімей з онкохворими дітьми. Проєкт був заснований у 2009 році благодійним фондом «Запорука». “Дача” стає рятівним місцем, де діти живуть безкоштовно й не розлучаються з найріднішими. Будинок знаходиться поруч з Національним інститутом раку, куди їх щоранку на денний стаціонар чи аналізи везе водій. Часто “Дача” приймає гостей – на вихідні чи відпустку приїжджають батьки, щоб побачити своїх дітлахів. 

Зараз “Дача” – орендований будинок, який приймає до 100 дітей щорічно. В майбутньому – на майже 1000 квадратних метрах простору проживатимуть понад 200 підопічних щороку. Це повністю закриє потребу в житлі для важкохворих малюків. Нова сучасна «Дача» має 14 спалень, кабінети фізіотерапевта, психолога, сенсорну кімнату, кімнату відпочинку, дві ігрові зали та спеціальні кімнати для дітей на інвалідних візках. 

У Манівео також повідомили, що компанія допомагає центру з 2018 року, вносячи щомісячний благодійний платіж на різні потреби закладу в рамках власної КСВ-стратегії. Проєкт має велике значення для компанії, яка переймається проблемами закладу і його підопічних як своїми. 

Окрім “Дачі” Moneyveo підтримує й розвиває інші соціальні ініціативи. Зокрема сприяє відновленню здоров'я українських військових і ветеранів АТО/ООС, співпрацюючи з реабілітаційним центром Next Step Ukraine; допомагає студентській молоді опановувати нові знання з інтернет-маркетингу тощо. 

Фото: Moneyveo 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-