Міносвіти пропонує, аби кошти «єПідтримки» підлітки витрачали на «гуртки»

Міносвіти пропонує, аби кошти «єПідтримки» підлітки витрачали на «гуртки»

Укрінформ
Міністерство освіти та науки пропонує надати можливість використання коштів з програми “єПідтримка” дітьми 14-18 років на позашкільну освіту.

Про це йшлося на селекторній нараді під головуванням Президента Володимира Зеленського, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу глави держави.

“Міністерство освіти і науки надало пропозиції стосовно розширення програми на дітей віком 14-18 років. Зокрема, з’явиться можливість використовувати вказані кошти на позашкільну освіту. Також опрацьовується рішення щодо такої можливості для дітей у віці 12-14 років”, - розповіли в ОП.

Крім того, урядовці доповіли, що найближчим часом на засіданні Кабінету Міністрів буде ухвалено рішення щодо можливості використання коштів за програмою "єПідтримка" вакцинованими особами, старшими за 60 років.

Читайте також: «єПідтримка»: куди найчастіше українці вкладають «тисячу за вакцинацію»

Як повідомлялось, ініційована Президентом України програма єПідтримка спрямована на стимулювання людей до вакцинації від COVID-19 та підтримку тих секторів економіки, що найбільше постраждали від карантинних обмежень. З другої половини січня 2022 року програму буде розширено – українці віком від 60 років матимуть можливість витратити кошти за програмою на придбання ліків.

Читайте також: Рада може переглянути бюджет, якщо закінчаться гроші на програму «єПідтримка» - Радуцький

За умовами програми, 1000 грн можуть отримати всі повнолітні громадяни України, які пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19. Кошти надаються на 4 місяці з моменту отримання, витратити їх можна як онлайн, так і офлайн (шляхом безготівкового розрахунку через термінал компанії).

Офіційний старт програми відбувся 19 грудня 2021 року. Програма триватиме рік – до 18 грудня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-