Хвиля «мінувань» є інструментом гібридної агресії Росії - СБУ

Хвиля «мінувань» є інструментом гібридної агресії Росії - СБУ

Укрінформ
Повідомлення про псевдомінування – це поширений інструмент в умовах гібридної агресії, котру Російська Федерація веде проти України. За таких умов вкрай важливо, аби українське суспільство чітко це усвідомлювало.

Про це йдеться у коментарі СБУ, наданому Укрінформу.

СБУ повідомляє, що штучне зростання кількості повідомлень про псевдомінування об’єктів соціальної інфраструктури по всій териториії України мають на меті створити напругу в суспільстві.

"У результаті ретельних перевірок з боку СБУ, НацПолу та інших уповноважених на це органів державної влади ці повідомлення не підтверджуються на практиці, а мають на меті створити напругу й панічні настрої в суспільстві", йдеться у коментарі.

Читайте також: В Україні за добу «замінували» в різних містах 600 об'єктів - поліція

СБУ закликає громадян зберігати спокій. І окремо звертається до ЗМІ з проханням ретельно перевіряти подібну інформацію, аби зі свого боку не сприяти реалізації ворожих спеціальних інформаційних операцій.

Служба безпеки України і, зокрема, Антитерористичний центр при СБУ, разом із Національною поліцією в рамках свого функціоналу щоденно відпрацьовують кожне з таких повідомлень.

Читайте також: Хвиля «мінувань»: в Україні третю добу шукають вибухівку в торговельних центрах і школах

Як повідомлялось, правоохоронці 12 січня проводили перевірку інформації про замінування кількох об’єктів у столиці, серед яких – чотири станції метро, близько восьми ТРЦ та два київських аеропорта.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-