Хвиля «мінувань»: в Україні третю добу шукають вибухівку в торговельних центрах і школах

Хвиля «мінувань»: в Україні третю добу шукають вибухівку в торговельних центрах і школах

Фото, відео
Укрінформ
В Україні правоохоронці третю добу перевіряють анонімні повідомлення про замінування торговельних центрів та навчальних закладів.

Про це повідомляють кореспонденти Укрінформу.

У Львові через анонімне повідомлення про замінування усіх шкіл міста правоохоронці евакуювали майже 34 тисячі людей зі 130 навчальних закладів.

Про це у Фейсбуці повідомив Департамент з питань цивільного захисту Львівської ОДА.

«Проведено огляд 130 шкіл, від проведення огляду відмовились 43 школи, в процесі евакуйовано 3051 учителів та 30 906 учнів. Під час огляду жодних вибухонебезпечних речовин та вибухових пристроїв не виявлено. Проводяться заходи по встановленню особи, яка надала неправдиве повідомлення», - йдеться у повідомленні.

О 8:50 ранку на електронні адреси 16 учбових закладів міста Бердянськ надійшло повідомлення про їх мінування. На теперішній час учні та персонал навчальних закладів евакуйовані.

В Хмельницькому близько 9:18 на електронну адресу поліції надійшло повідомлення про замінування школи № 6. Наразі спеціалісти-вибухотехніки та кінологи проводять ретельне обстеження приміщення школи та прилеглої території.

Також, за даними ЗМІ, у Кривому Розі на Дніпропетровщині отримали інформормацію про замінування усіх шкіл у двох районах міста.

В ОдесіЧеркасахХерсоніЖитомиріКропивницькомуПолтаві, Вінниці, Миколаєві та на Луганщині поліція перевіряла повідомлення про замінування торгових центрів. В усіх локаціях проводилася евакуація відвідувачів та працівників ТРЦ.

Як повідомляв Укрінформ, голова Нацполіції Ігор Клименко заявив 12 січня, що до Національної поліції за добу надійшло дев'ять неправдивих повідомлень про мінування 600 об'єктів у різних містах України.

Зокрема, 12 січня правоохоронці перевіряли повідомлення про замінування шкіл у Черкасах, станцій метро у Києві, аеропорт "Київ".

Вчора, 12 січня, анонім також «мінував» усі ТЦ в Одесі. Правоохоронці перевіряли всі локації з 11 ранку до 6 вечора, але жодних вибухових пристроїв не знайшли.

Крім того, в Одесі кінологи та вибухотехніки 12 січня шукали вибухівку під святковою ялинкою на Дерибасівській, але так само нічого не виявили.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-