У справі про загибель активіста Шишова підозри не вручалися - поліція

У справі про загибель активіста Шишова підозри не вручалися - поліція

Ексклюзив
Укрінформ
У справі щодо загибелі білоруса Віталія Шишова наразі не вручалися підозри.

Про це йдеться у відповіді відділу комунікації Головного управління Національної поліції у м. Києві на інформаційний запит Укрінформу.

“З метою повного та всебічного дослідження обставин смерті Шишова у кримінальному провадженні призначено низку судово-медичних експертиз, до проведення яких залучені міжнародні експерти, виконання вказаних експертиз на сьогодні триває. Повідомлення про підозру у даному кримінальному провадженні жодній особі не вручалося”, - йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що у цьому кримінальному провадженні з заявою про визнання потерпілим звернувся найближчий родич Шишова, інтереси якого представляє адвокат, що діє на підставі договору про надання правової допомоги.

Читайте також: Загибель білоруського активіста Шишова: у справі триває ще одна експертиза

Досудове розслідування у цій справі триває, додали у поліції Києва.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня 2021 року у Києві в парку виявили повішеним громадянина Білорусі, голову громадської організації “Білоруський дім в Україні” Віталія Шишова, який зник 2 серпня. Він переїхав в Україну восени 2020 року після участі у протестах проти режиму Лукашенка.

“Білоруський дім в Україні” заявив, що за Шишовим велося стеження.

Читайте також: Поліція залучила міжнародних експертів до розслідування загибелі Шишова

На початку вересня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що поліція залучила міжнародних експертів для рецензій висновків отриманих експертиз у справі щодо загибелі Шишова.

12 листопада начальник поліції Києва Іван Вигівський повідомив, що у цьому кримінальному провадженні поліція отримала 19 висновків експертів. За його словами, відпрацьовуються дві робочі версії: самогубство та вбивство з імітацією самогубства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-