Загибель білоруського активіста Шишова: у справі триває ще одна експертиза

Загибель білоруського активіста Шишова: у справі триває ще одна експертиза

Укрінформ
У кримінальному провадженні щодо загибелі білоруського активіста Віталія Шишова поліція вже отримала 19 висновків експертів, ще одна експертиза триває.

Про це поінформував начальник поліції Києва Іван Вигівський в інтерв’ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

“Щодо цього кримінального провадження ще триває досудове розслідування. Дві робочі версії так і залишились – самогубство та вбивство з імітацією самогубства. Вже отримано 19 висновків експертів, триває ще одна експертиза”, - сказав він.

За словами Вигівського, столичні правоохоронці у межах міжнародного співробітництва залучили до цього провадження і міжнародних експертів, щоб встановити остаточну причину смерті активіста, і тут йдеться не про Білорусь. “Це інші держави, які виявили бажання надати свою допомогу”, - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, 3 серпня у Києві в парку виявили повішеним громадянина Білорусі, голову громадської організації "Білоруський дім в Україні" Віталія Шишова, який зник 2 серпня.

"Білоруський дім в Україні" заявив, що за Шишовим велося стеження.

Шишов переїхав в Україну восени 2020 року після участі у протестах проти режиму Лукашенка.

На початку вересня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський поінформував, що у справі щодо загибелі білоруського активіста Віталія Шишова поліція залучила міжнародних експертів для рецензій висновків отриманих експертиз.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-