На програму житла для поліцейських необхідно орієнтовно 1,2 мільярда – Клименко

На програму житла для поліцейських необхідно орієнтовно 1,2 мільярда – Клименко

Укрінформ
У Нацполіції готові особові справи майже на тисячу квартир для правоохоронців за програмою фінансування у лізинг, для цього необхідні кошти у сумі орієнтовно у 1,2 мільярда гривень.

Про це голова Національної поліції України (НПУ) Ігор Клименко заявив у інтерв’ю «Цензор.нет», передає Укрінформ.

«(Справи з фінансуванням квартир у лізинг – ред.) поки ніяк… У нас особові справи готові майже на 1000 квартир - десь 1,2 млрд гривень… Коли будинок тільки збудований, ми одразу «забиваємо» там квартири та просимо почекати поновлення лізингової програми. І забудовники чекають, бо ми тримаємо ці квартири. Ми маємо міста, де практично нічого не будується», - сказав він.

За його словами, Нацполіція готова в найкоротші терміни знову включитись у процес фінансування квартир у лізинг.

«За 2020 рік ми придбали тисячу квартир. 2021 року, на жаль, цей процес не пішов. Чекаємо, що з березня-квітня цю програму буде відновлено. Фінанси ми заклали на рівні минулого року. Забезпечення 145 мільйонів за старими договорами та близько 50 млн на розвиток цієї програми», - уточнив Клименко.

Очільник Нацполіції пояснив, що затримка сталася не в очолюваному ним відомстві, а у «Державній іпотечній установі», яка мала б придбати для поліцейських квартири та передати НПУ у лізинг, бо на її рахунок Кабмін переказує гроші.

«Ми надаємо лише особові справи наших співробітників з інформацією про те, хто має право на кількість кімнат. Ми сплачуємо поточні платежі за договорами», - повідомив Клименко, зазначивши, що наразі за поточними платежами заборгованостей немає.

Говорячи про перспективу, він поінформував, що Нацполіції цьогоріч хотілося б придбати 2000 квартир, але на це потрібно щонайменше 2 млрд грн.

«Зрозуміло, що зараз головним є питання підвищення зарплати всім поліцейським. І ми на це першочергово розраховуємо. Але сподіваємося, що вистачить коштів і на лізинг», - уточнив Клименко.

Окремо він розповів, що у Нацполіції також, серед іншого, не вистачає пального, автомобілів, бо автопарк поліції майже на половину – це ще старі, технічно зношені авто.

Щороку у Нацполіції купують 1000-1200 авто для патрульної поліції, кримінального блоку тощо, сказав правоохоронець.

Як повідомляв Укрінформ, 14 листопада 2018 року тодішній міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив під час засідання уряду державну програму фінансового лізингу на придбання житла поліцейським та рятувальникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-