Житло для копів: Аваков представив програму фінансового лізингу

Житло для копів: Аваков представив програму фінансового лізингу

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков представив під час засідання уряду у середу державну програму фінансового лізингу на придбання житла поліцейським і рятувальникам.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми втрачаємо найкращих фахівців. Не маючи належного соціального забезпечення, вони надають перевагу високооплачуваній роботі в іншій сфері, або взагалі їдуть за кордон. Саме тому МВС ініціює мотиваційні програми для правоохоронців. Починаємо з мотиваційної програми для поліцейських і рятувальників. Це програма фінансового лізингу на придбання житла, яка  зміцнить професійну мотивацію у щоденній роботі офіцера", - сказав Аваков.

Міністр розповів, що у Державній службі з надзвичайних ситуацій працює 54 тисячі фахівців, з яких 4 тис. перебувають на квартирному обліку, а 23 тис. потребують поліпшення житлових умов. Водночас держава має змогу забезпечити житлом менше 1% працівників ДСНС. Ще гірша ситуація із житлом у Національній поліції.

"Нашим поліцейським і рятувальникам доведеться чекати житла від 50 до 80 років, тому ми пропонуємо нову систему забезпечення поліцейських та працівників служби цивільного захисту власним житлом на умовах пільгового фінансового лізингу", - зазначив Аваков.

Передбачається, що за рахунок держави на 100% компенсуватиметься обслуговування договору лізингу, а також до 40% лізингових платежів за весь термін служби офіцера. Сума компенсації залежатиме від стажу роботи і складу родини. Наприклад, за вислугу від 5 до 10 років щомісячний платіж зменшиться на 10%. У разі наявності дітей, платіж зменшується ще на 5% за кожну дитину.

Право на отримання житла за цією програмою отримає кожен поліцейський і рятувальник з дворічним стажем роботи незалежно від посади, звання та інших заслуг. Преференції матимуть учасники бойових дій. 

Читайте також: Аваков презентував "мотиваційний пакет" для поліцейських

Для участі у даній програмі потрібно перебувати на квартирному обліку. Термін лізингу складає не більше, ніж 20 років з можливістю дострокового погашення.

Аваков розповів, що для початку реалізації цієї програми МВС пропонує передати 2 млрд грн своїх коштів, передбачених на фінансування відомства у поточному році.

Крім того, для втілення цієї програми відомство залучатиме міжнародних донорів, повідомив міністр.

Члени Кабміну підтримали проект постанови уряду про запровадження даної програми. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив доопрацювати програму у триденний термін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-