Вакцини вистачить і для повного курсу щеплень, і для бустерної дози - Кузін

Вакцини вистачить і для повного курсу щеплень, і для бустерної дози - Кузін

Укрінформ
В Україні вистачить вакцини проти COVID-19 для проведення як повного курсу щеплення, так і для бустерної дози.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, передає Укрінформ.

"Вакцини вистачить. Ми можемо сказати це чітко. Україна має контракти на постачання 25 млн доз Pfizer впродовж 2022 року та 6,5 млн CoronaVac. Ще близько 10 млн доз маємо отримати як допомогу у рамках механізму Covax. Такої кількості має вистачити, щоб дощепити взагалі нещеплених людей і зробити бустер", - сказав заступник міністра.

Він нагадав, що бустерна доза, згідно з рекомендаціями, робиться мРНК вакцинами Pfizer або Moderna.

У Міністерстві охорони здоров'я також розраховують, що найближчим часом бустерну дозу вакцини проти COVID-19 отримають від 300 до 400 тисяч осіб.

"Ми розраховуємо на показники у 300-400 тисяч людей. І переважно фокус буде на представниках об'єктів критичної інфраструктури та медичних працівниках. Оскільки ці сфери є ключовими під час спалахів. Такі цифри й такі охоплення дозволять функціонувати лікарням і об'єктам критичної інфраструктури, бо люди там будуть захищені", - сказав Кузін.

Він нагадав, що з 6 січня, коли МОЗ дозволив проведення бустерного щеплення, близько 20 тисяч людей вакцинувалися.

Також, за словами заступника міністра, на 2022 рік МОЗ планує велику комунікаційну кампанію з роз'ясненнями щодо переваг вакцинації проти коронавірусної хвороби людям, які мають неінфекційні соматичні захворювання.

Кузін зауважив, що за даними досліджень, майже 60% українців розуміють необхідність проведення вакцинації. Але частина з них, за його словами, відкладають щеплення.

Як повідомляв Укрінформ, у 2022 році МОЗ розраховує провести вакцинацію проти COVID-19 не менш як 70% дорослого населення

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-