Іран заявляє, що почав виплачувати компенсації сім'ям загиблих у катастрофі літака МАУ

Іран заявляє, що почав виплачувати компенсації сім'ям загиблих у катастрофі літака МАУ

Укрінформ
Влада Ірану заявила, що країна почала виплачувати компенсації сім'ям загиблих в катастрофі літака МАУ під Тегераном два роки тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє France24.

«Міністерство транспорту (Ірану - ред.) зробило грошові перекази певній кількості сімей загиблих», - заявили в МЗС Ірану.

За словами віцепрезидента Управління цивільної авіації Ірану Араша Ходаї, сума у $150 тисяч перерахована деяким сім'ям загиблих, а для інших процес виплати компенсації вже розпочався.

Він додав, що при цьому цей платіж «не порушує їхнє (родичів загиблих – ред.) право на позов до суду».

Раніше Міжнародна група з координації та допомоги жертвам рейсу PS752 дійшла висновку про марність подальших спроб переконати Іран вступити в переговори про відшкодування збитків за збитий літак і вирішуватиме це питання відповідно до норм міжнародного права.

Як повідомляв Укрінформ, Верховний суд канадської провінції Онтаріо постановив виплатити родичам шести жертв катастрофи літака МАУ в Тегерані 107 млн канадських доларів (близько 90 млн дол. США) плюс відсотки.

Літак Boeing 737-800NG із реєстраційним номером UR-PSR авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS752 з Тегерана до Києва був збитий невдовзі після вильоту з міжнародного аеропорту столиці Ірану вранці 8 січня 2020 року. Загинули всі 176 людей, які були в літаку: 167 пасажирів і 9 членів екіпажу. Серед загиблих – громадяни семи країн, у тому числі 11 українців (усі 9 членів екіпажу і 2 пасажири).

Уранці 11 січня, після кількох днів заперечень, в Ірані офіційно визнали вину за збиття українського літака з зенітно-ракетного комплексу протиповітряної оборони, яке назвали помилковим, і взяли на себе відповідальність.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-