Ізраїль допоможе Україні створити систему реабілітації ветеранів та учасників Майдану

Ізраїль допоможе Україні створити систему реабілітації ветеранів та учасників Майдану

Укрінформ
Ізраїльські експерти допомагатимуть Україні у створенні системи реабілітації ветеранів, постраждалих учасників Революції Гідності та родин загиблих військових.

Як передає Укрінформ, про це йшлось під час онлайн-зустрічі міністра у справах ветеранів Юлії Лапутіної з делегацією експертів Держави Ізраїль, повідомляє Міністерство у справах ветеранів України.

“Під час зустрічі обговорювалися можливості залучення ізраїльського досвіду та експертів під час створення в Україні інноваційної системи медичної і психологічної системи реабілітації та допомоги ветеранам, постраждалим учасникам Революції Гідності, родинам загиблих військових, що є одним із головних пріоритетів діяльності Мінветеранів на 2022 рік”, - сказано в повідомленні.

Участь у зустрічі від ізраїльської сторони взяли заступник посла Ізраїлю в Україні Йоав Бистрицький, лікар, міжнародний експерт з питань громадського здоров'я та професор епідеміології Ітамар Гротто, експерт з питань розвитку бізнесу, PR та міжнародних відносин Шломі Варійт.

Лапутіна наголосила, що за ініціативи Президента України у всіх областях до 2023 року будуть створені сучасні реабілітаційні центри, де надаватимуть послуги військовослужбовцям і ветеранам. Наразі міністерство розробляє механізм, який дозволить зібрати кращі практики, напрацьовані у всіх відомствах та на місцях, а також міжнародний досвід, і перетворити їх на сучасну державну систему. Крім того, за підтримки міжнародних партнерів планується створити багатофункціональний центр для ветеранів за унікальним проєктом.

Очільниця Мінветеранів заявила про глобальну зміну підходів до роботи з українськими захисниками і захисницями, які повертаються із фронту.

“У цьому питанні Мінветеранів готове залучати ізраїльський досвід медико-психологічної реабілітації ветеранів війни та впровадженням інноваційних програм, що діють в Державі Ізраїль”, – наголосила Лапутіна.

У свою чергу професор Гротто представив групу ізраїльських експертів з питань медицини та реабілітації, які готові долучитися до реалізації відповідних проєктів в Україні. Також він презентував учасникам зустрічі ізраїльські напрацювання щодо особливостей роботи майбутніх центрів реабілітації, де надаватимуться послуги військовослужбовцям і ветеранам.

Гротто повідомив про готовність ізраїльської делегації до плідної та довгострокової співпраці з Мінветеранів та українським урядом у наданні експертної допомоги під час створення нової системи медичної і психологічної системи реабілітації ветеранів, а також побудові та роботі відповідних майбутніх центрів.

Від імені міністерства та всієї ветеранської спільноти Лапутіна подякувала ізраїльській делегації за зустріч та можливості стратегічної і довгострокової співпраці у підтримці українських захисників, а також реалізації ветеранської політики в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, 28 грудня на нараді з реалізації програм з реабілітаційної допомоги у 2022 році Прем’єр-міністр Денис Шмигаль наголосив, що система реабілітації в Україні має стати доступною для кожного громадянина, якому це необхідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-