СБУ розповіла, які кібератаки на органи влади відбила у грудні

СБУ розповіла, які кібератаки на органи влади відбила у грудні

Укрінформ
Фахівці Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ у грудні 2021 року нейтралізували 59 кібератак на інформаційні системи органів державної влади.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

Зазначається, що це стало результатом аналізу понад 28 000 критичних подій інформаційної безпеки, виявлених упродовж місяця.

У спецслужбі уточнили, що основними типами хакерських атак були: з'єднання з командно-контрольними серверами (C&C Server); спроби отримання несанкціонованого доступу (Brute Force Attack); атаки на вебдодатки (Web App Attack); шкідливе програмне забезпечення (Malware) тощо.

Як повідомлялося, на базі Ситуаційного центру забезпечення кібербезпеки СБУ функціонує система управління подіями інформаційної безпеки (SIEM), яка моніторить події в режимі реального часу і дозволяє аналізувати стан інформаційної безпеки. Потенційно критичні події безпосередньо опрацьовують аналітики безпеки, що дає змогу оперативно виявляти, реагувати та запобігати загрозам у кіберпросторі.

Як повідомляв Укрінформ, віцепрезидент Київської торгово-промислової палати, голова Антикризового центру кіберзахисту бізнесу Торгово-промислової палати Володимир Коляденко у жовтні 2021 року заявляв, що в Україні щотижня фіксуються 60 тисяч кібератак, найбільше - на державний сектор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-