Уряд продовжив проєкт з аеромедичної евакуації на 2022 рік

Уряд продовжив проєкт з аеромедичної евакуації на 2022 рік

Укрінформ
Кабінет Міністрів продовжив проєкт з аеромедичної евакуації на 2022 рік.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"Уряд продовжив пілотний проєкт з аеромедичної евакуації на 2022 рік та врегулював можливість використання усіх типів повітряних суден суб’єктів державної авіації для міжгоспітального транспортування пацієнтів з усіх куточків України. Ухвалена постанова дасть змогу розширити проєкт, який нині працює у Київській та Львівській областях, на інші регіони базування", - йдеться у повідомленні.

Також проєкт дасть змогу відпрацювати взаємодію із суб’єктами авіаційної діяльності, не підпорядкованими державним відомствам, та випробувати можливості гвинтокрила, модернізованого національним виробником для потреб аеромедичної евакуації.

Додатково ухвалена постанова врегульовує використання повітряних суден суб’єктів державної авіації, не залучених до експериментального проєкту (у тому числі літаків) для перевезення пацієнтів. МОЗ України зможе компенсувати вартість пального, необхідного для виконання таких транспортувань.

У МОЗ нагадали, що з фактичного моменту початку роботи в рамках проєкту з аеромедичної евакуації з 30 серпня 2021 року по 29 грудня 2021 року було проведено 57 вильотів у Київській області. 50 вильотів здійснили у Львівській області з 1 жовтня по 29 грудня 2021 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-