Протипоказання до COVID-щеплення мають менш як 1% українців – Центр здоров’я

Протипоказання до COVID-щеплення мають менш як 1% українців – Центр здоров’я

Укрінформ
За даними Центру громадського здоров'я, протипоказання до COVID-вакцинації має менш як 1% населення України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ЦГЗ

"За даними жовтневого опитування, проведеного на замовлення ЮНІСЕФ, майже чверть українців, які не бажають вакцинуватися від COVID-19, вважають, що мають медичні протипоказання до щеплення від коронавірусної хвороби. Насправді людей із протипоказаннями до вакцинації менше ніж 1% від дорослого населення України, адже щеплення повністю протипоказане лише тим, хто мав важку алергічну реакцію на першу дозу вакцини чи на один із її компонентів", - йдеться у повідомленні. 

За словами експертів, яких опитав Центр громадського здоров'я, потрібно вакцинуватися проти COVID-19 людям, які мають серцево-судинні захворювання, оскільки у них хвороба протікає важче і може дати серйозні ускладнення. Це стосується, зокрема, ішемічної хвороби, серцевої недостатності та вроджених вад серця. Пацієнти з такими захворюваннями більше схильні до інфікування та важкого перебігу хвороби. Коронавірусна інфекція впливає на серце й судини різними механізмами, наприклад, прямо пошкоджує серце.

Так само треба щепитися людям із цукровим діабетом та ендокринними захворюваннями, адже коронавірусна хвороба може бути для них вкрай небезпечною.

Не є протипоказом до COVID-вакцинації захворювання щитовидної залози, онкологічні хвороби, адже вони мають дуже високий ризик ускладнень у разі захворювання на COVID-19.

Щепитися можна як в активній фазі захворювання, так і тим, у кого ремісія. Тим пацієнтам, які проходять хіміотерапію, слід порадитися зі своїм лікарем, коли саме краще щепитися, щоби вакцинація дала оптимальний захист. Для таких випадків Національна технічна група експертів з імунопрофілактики розробила спеціальні рекомендації

Як повідомляв Укрінформ, від початку вакцинальної кампанії щеплено 14 639 498 людей, з них отримали першу дозу 14 639 496 людей, дві дози – 13 542 266, отримали додаткову дозу – 2 610 людей, бустерну дозу – 2 280 людей. Загалом проведено 28 186 652 щеплення. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-