Уряд спростив правила перетину КПВВ із окупованими територіями

Уряд спростив правила перетину КПВВ із окупованими територіями

Укрінформ
Уряд спростив порядок перетину контрольно-пропускних пунктів з тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь. Зокрема, скасовується додаток “Вдома” та самоізоляція.

Про це сказала віцепремʼєр-міністр - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук під час пресконференції, передає кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні є дійсно важливий крок на шляху до реінтеграції, тому що ми проголосували за постанову, на яку чекали багато тисяч людей, наших внутрішніх переселенців, людей, які проживають на тимчасово окупованій території українського Криму та української Донецької і Луганської області....Ми відмінили додаток "Вдома" для людей, які перетинають КПВВ", - сказала Верещук.

Вона додала, що таким чином переселенцям не потрібно буде обов'язково мати смартфони для встановлення спеціального додатка, не прийдеться платити "ділкам", які на КПВВ за певні гроші намагаються "продати додаток чи в інший спосіб нажитися на біді".

За словами Верещук, російська сторона закрила фактично всі свої КПВВ на Донеччині, а на Луганщині працює лише одне КПВВ "Станиця Луганська".

"Вже завтра люди зможуть спокійно, не використовуючи додатку, перетнути КПВВ, зробити безкоштовне тестування на КПВВ "Станиця Луганська" чи, наприклад, на Чонгарі чи Каланчаку... і піти до своїх рідних на Новий рік чи різдвяні свята і жити життям, яким живуть громадяни України", - наголосила віцепрем'єр.

Раніше Верещук повідомляла, що додаток "Вдома" при перетині КПВВ на сході України можуть скасувати до кінця цього року. За її словами, наразі особи, які підлягають самоізоляції у зв’язку з перетином КПВВ з ТОТ, зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток «Вдома».

Як повідомляв Укрінформ, уряд спростив порядок перетину контрольно-пропускних пунктів з тимчасово окупованими територіями у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та м. Севастополь. Зокрема, скасовується застосунок “Вдома” та самоізоляція.

Фото: ДПСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-