Як визначати рівні надзвичайної ситуації - Кабмін ухвалив постанову

Як визначати рівні надзвичайної ситуації - Кабмін ухвалив постанову

Укрінформ
Уряд ухвалив постанову, якою удосконалюється Порядок ведення обліку та класифікації надзвичайних ситуацій з урахуванням рекомендацій міжнародних організацій.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначається у пояснювальній записці, це дасть змогу поліпшити організацію заходів із реагування на НС через надання місцевим органам виконавчої влади повноважень щодо формування рішень щодо рівнів НС. Натомість Державній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій були надані повноваження щодо формування рішення щодо державного рівня НС.

Згідно з постановою, НС державного рівня визнається та, яка поширилася чи може поширитися на територію інших держав або поширилася з території інших держав, яка пов’язана з установленням карантину на всій території України, тощо.

Відповідно, НС місцевого рівня визнається та, яка поширилася\може поширитися за межі об’єкта та створює на окремій території чи на інших об’єктах загрозу життю або здоров’ю населення, призводить до руйнування будівель, споруд, обладнання і транспортних засобів, та інші.

Рішення щодо визначення рівня НС прийматимуть місцеві комісії з питань ТЕБ і НС; регіональні комісії з питань ТЕБ і НС – у разі відсутності рішення місцевої комісії з питань ТЕБ і НС або необхідності його перегляду; ДСНС – у разі відсутності рішень місцевих і регіональних комісій з питань ТЕБ і НС.

ДСНС за дорученням уряду готуватиме експертний висновок про рівень НС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-