Перша леді України провела день читання для пацієнтів Охматдиту

Перша леді України провела день читання для пацієнтів Охматдиту

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Олена Зеленська провела день читання для пацієнтів дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Президента України.

"Перша леді України Олена Зеленська на запрошення лікарів Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Олександра та Лесі Лисиці провела день читання для пацієнтів закладу", - ідеться в повідомленні.

Дружина Президента привезла до клініки новинки дитячої літератури й почитала маленьким слухачам книжку "Майка Паливода обирає професію" сучасної української письменниці, перекладачки, лауреатки премії "Коронація слова" та перекладацької премії Le Prix Skovoroda Мії Марченко.

Як зазначається, "Майка Паливода обирає професію" є веселою історією про сучасну дівчинку, яка отримує домашнє завдання – розповісти про свою майбутню професію, але не може з нею визначитися.

Так, подібно багатьом дітям, головна героїня має не одну мрію – одночасно хоче бути і фотографом, і мандрівницею, і детективом, також доглядати тварин, лікувати й навіть стати президентом Марса.

"Сподіваюся, що сьогоднішні читання стануть початком традиції. А можливо, хтось іще захоче приєднатися до мене й почитати вголос тим, кому це зараз дуже потрібно. Перейнятися й посміятися разом. Розділити емоції й підтримати, подарувати тепло. Словом, читаймо разом", – закликала Зеленська.

Завідувач відділення трансплантації кісткового мозку та інтенсивної мегадозової хіміотерапії та імунотерапії Олександр Лисиця відзначив, що день читання відбувся напередодні новорічно-різдвяних свят, сповнених любові, мрій та віри в диво.

Лікар висловив подяку першій леді за те, що вона долучилася до доброї справи та "подарувала турботу й натхнення тим, хто цього потребує".

"Лише наші добрі справи визначають те, ким ми є в цьому світі", – наголосив він.

Користуючись нагодою, перша леді також привітала всіх християн західного обряду, які починають святкувати Різдво Христове, та побажала всім добра, тепла і здоров’я.

Як повідомляв Укрінформ, дружина Президента Олена Зеленська під час конференції керівників закордонних дипломатичних установ України "Дипломатія 30. Стратегія сильної держави" у селі Гута Івано-Франківської області закликала послів долучитися до популяризації у світі українських книг.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-