Тисяча для вакцинованих: заявки подали вже 5 мільйонів українців

Тисяча для вакцинованих: заявки подали вже 5 мільйонів українців

Укрінформ
5 мільйонів українців подали заявки в межах проекту «єПідтримка».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Урядовий портал.

«5 млн українців уже подали заявки на отримання 1000 грн від держави, 6 млн уже відкрили спеціальну картку, всього було витрачено 270 млн грн», - ідеться у повідомленні.

Сьогодні гроші почали нараховувати ПриватБанк, Ощадбанк та Укргазбанк. Понад 3,6 млн людей відкрили спеціальні рахунки в цих банках.

Подати заявку в Дії на отримання 1,000 грн можна до 29 грудня включно.

Проєкт реалізують Міністерство економіки України, Міністерство культури та інформаційної політики України, Національний банк України та Кабінет Міністрів України. Команда Міністерства цифрової трансформації України розробляє технічну частину в застосунку Дія.

Як повідомляв Укрінформ, 19 грудня в Україні офіційно запрацювала державна програма «єПідтримка» з виплати 1 тисячі гривень громадянам України, які пройшли повну вакцинацію проти коронавірусної хвороби COVID-19.

Програма «єПідтримка» передбачає виплату тисячі гривень особі, яка вакцинована двома дозами і має сертифікат у застосунку Дія. На витрату 1000 грн є чотири місяці з моменту їх зарахування на картку. Виплату може отримати виключно громадянин України, який досяг 18 років і має в застосунку Дія «зелений» COVID-сертифікат вакцинації.

Громадяни України, старші 60 років, які пройшли повну вакцинацію проти COVID-19, із січня зможуть витратити передбачені законом тисячу гривень на соціальні потреби, у тому числі на придбання ліків (їх перелік має визначити Кабмін). Скористатися цим можна буде з січня 2022 року. Із відповідною ініціативою виступив Президент Володимир Зеленський.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-