Прокуратура оскаржить рішення суду, яке дало змогу Кожарі вийти під заставу

Прокуратура оскаржить рішення суду, яке дало змогу Кожарі вийти під заставу

Укрінформ
Київська обласна прокуратура готує касаційну скаргу на рішення суду, відповідно до якого ексміністр закордонних справ Леонід Кожара вийшов із СІЗО під заставу у 2,7 млн грн.

Про це повідомила у коментарі Укрінформу прессекретар відомства Олена Ковальова.

«Прокуратура подавала до суду клопотання про застосування до підозрюваного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення застави. 30 листопада Києво-Святошинський райсуд Київської області продовжив йому строк тримання під вартою та зменшив розмір застави до 2,7 млн грн. Київська обласна прокуратура і потерпіла сторона оскаржили вказану ухвалу суду в апеляційному порядку. Однак суд відмовив у відкритті провадження за апеляційною скаргою. На теперішній час прокуратура готує касаційну скаргу на рішення апеляційного суду про відмову у відкритті апеляційного провадження за скаргою прокурора», - розповіла вона.

Як повідомляв Укрінформ, ексглава МЗС України Леонід Кожара, який фігурує у справі про вбивство бізнесмена Сергія Старицького, вніс заставу у розмірі 2,7 млн грн та вийшов на волю із СІЗО.

21 лютого 2020 року в будинку експосадовця у селі Чайки під Києвом загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", гендиректор телекомпанії "Тоніс" та один з власників рекламного холдингу Atlantic group Сергій Старицький.

Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, проте згодом смерть бізнесмена кваліфікували як навмисне вбивство.

За інформацією прокуратури Київської області, 21 лютого підозрюваний, його дружина і Старицький вживали алкогольні напої. Між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку.

Підозрюваний взяв пістолет і завдав потерпілому удару в потилицю, після чого вистрелив йому в голову, від чого Старицький помер на місці.

Ексміністру 25 березня було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (навмисне вбивство, тобто навмисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Згодом слідчі поліції Київщини повідомили про підозру у наданні завідомо неправдивих показань Марині Козерод – дружині Кожари.

1 липня 2021 року адвокат Кожари Денис Ломанов повідомив Укрінформу, що Києво-Святошинський суд Київської області виніс рішення про зменшення розміру застави Кожарі з 14 до 7 млн ​​грн.

Фото: Hromadske

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-