Підозрюваний в убивстві ексглава МЗС Кожара вийшов під заставу

Підозрюваний в убивстві ексглава МЗС Кожара вийшов під заставу

Укрінформ
Ексглава МЗС України Леонід Кожара, який фігурує у справі про вбивство бізнесмена Сергія Старицького, вніс заставу та вийшов на волю з СІЗО.

Про це у Фейсбуці написала дочка загиблого бізнесмена Катерина Старицька, передає Укрінформ.

«Кожара вніс заставу і вийшов на волю, умови його домашнього арешту поки що невідомі (раніше суд безпідставно зменшив заставу). Це все відбувається при тому, що вже доведений експертизами факт убивства і їх більш ніж достатньо», – поінформувала Старицька.

Вона нагадала, що незабаром буде вже два роки, як тривають судові розгляди у цій справі.

«Апеляцію на це рішення ні у нас (потерпілих), ні у прокурора не прийняли», - написала Старицька.

Укрінформ звернувся за коментарем до правоохоронців.

Як повідомлялося, 21 лютого 2020 року в будинку міністра закордонних справ України у 2012-2014 роках Леоніда Кожари, що в с. Чайки, загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", гендиректор телекомпанії "Тоніс" та один з власників рекламного холдингу Atlantic group Сергій Старицький.

Спочатку поліція розслідувала факт самогубства, проте згодом смерть бізнесмена кваліфікували як навмисне вбивство.

За інформацією прокуратури Київської області, 21 лютого підозрюваний, його дружина і Старицький вживали алкогольні напої. Між чоловіками виник конфлікт, який переріс у бійку.

Підозрюваний взяв пістолет і завдав потерпілому удару в потилицю, після чого вистрелив йому в голову, від чого Старицький помер на місці.

Ексміністру 25 березня було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України (навмисне вбивство, тобто навмисне протиправне заподіяння смерті іншій людині). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Згодом слідчі поліції Київщини повідомили про підозру у наданні завідомо неправдивих показань Марині Козерод – дружині Кожари.

1 липня 2021 року адвокат Кожари Денис Ломанов повідомив Укрінформу, що Києво-Святошинський суд Київської області виніс рішення про зменшення розміру застави Кожарі з 14 до 7 млн ​​грн.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-