Зроблені вдома експрес-тести не є «квитком» до кафе чи спортзалу – роз’яснення МОЗ

Зроблені вдома експрес-тести не є «квитком» до кафе чи спортзалу – роз’яснення МОЗ

Укрінформ
Експрес-тести на COVID-19, зроблені в домашніх умовах, не є дійсними для відвідування громадських закладів або поїздок у громадському транспорті.

На цьому наголошує Міністерство охорони здоров'я у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Зараз у продажу можна знайти експрес-тести для домашнього використання. Проте такі тести не дають підстави відвідувати ресторани, кінотеатри, спортивні зали чи користуватись міжрегіональним транспортом в умовах карантину. Для цього підійде ПЛР-тест та експрес-тест на антиген, зроблений в лабораторії. Ці види тестування дають змогу виявити активну інфекцію", - йдеться у повідомленні.

У МОЗ пояснили, що тестування на COVID-19 в домашніх умовах може бути проведене з порушеннями, до того ж немає змоги перевірити, чиї зразки використовувались для тесту. Крім того, результати такого тесту не гарантують на 100% виявлення вірусу.

Водночас, зауважили в МОЗ, такі типи тестів можна використовувати для самоконтролю. У разі позитивного результату необхідно звернутись до медичного закладу для його підтвердження ПЛР-методом.

Як повідомляв Укрінформ, за час пандемії в Україні на COVID-19 захворіла 3 630 391 особа, з них одужали 3 393 420 людей, померли 94 184 особи. За минулу добузафіксовано 7312 нових випадків коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-