Опалювальний сезон: більш як чверть українців стикалися з відключенням електрики

Опалювальний сезон: більш як чверть українців стикалися з відключенням електрики

Опитування
Укрінформ
В Україні з початку поточного опалювального сезону 26,1% респондентів зіштовхувалися з випадками відключення електроенергії у своїй оселі.

Як передає Укрінформ, про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології. 

Стверджують, що не зіштовхувалися з відключеннями – 73,2% українців.

Також респондентів запитували, як вони ставляться до того факту, що українська влада купує електроенергію у Білорусі. З цього приводу думки розділилися.

Зокрема, 32,4% респондентів вважають, що це необхідно, аби уникнути відключень, ще 33,5% вважають це небезпечним, оскільки Білорусь і Росія будують спільну Союзну державу. 9,8% вважають це неприпустимим з огляду на те, що це є підтримкою режиму Олександра Лукашенка. При цьому чверть респондентів (24,3%) не змогли визначитися зі своєю думкою.

Опитування проводилося упродовж 13-16 грудня методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера (computer-assisted telephone interviews, CATI) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Опитано 1203 респонденти від 18 років у всіх регіонах України, крім окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму.

Статистична похибка вибірки (з імовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 3,2% для показників, близьких до 50%, 2,7% для показників, близьких до 25%, 2,1% - для показників, близьких до 12%, 1,4% - для показників, близьких до 5%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-