Центр стратегічних комунікацій співпрацюватиме з регіональними медіа

Центр стратегічних комунікацій співпрацюватиме з регіональними медіа

Фото
Укрінформ
Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки і громадська організація «Центр аналітики та розслідувань» підписали Меморандум про співпрацю та спільну діяльність із розбудови мережі регіональних проєктів з протидії дезінформації.

Відповідний документ був підписаний 22 грудня, повідомляє Укрінформ.

«Ідея не з’явилася в один день. Ми почали працювати у форматі фактчекінгу і зараз працюємо у форматі протидії дезінформації як і внутрішньої, так і зовнішньої. Коли ми занурилися в інформаційне середовище регіонів, ми зрозуміли, що великі «вкиди» йдуть на локальному рівні, і там своє інформаційне поле», – розповів Олександр Гороховський, голова правління Центру аналітики і розслідувань та засновник проєкту «БезБрехні».

Нині громадська організація реалізує четвертий проєкт взаємодії з редакціями журналістів, щоб вибудувати алгоритм співпраці – від спілкування з регіональними медіа, структури поширення і просування матеріалів до створення спільних баз даних.

«Локальні медіа мають транскордонний вплив. Нас [онлайн-видання Район.in.ua] активно читають у Білорусі. І в умовах блокування незалежних медіа вони мають можливість безперешкодно отримати інформацію в наших виданнях. Тому важливо допомагати інвестиціями у розбудову локальних медіа, бо вони мають потужну силу, про яку ми часто і не думаємо», – підкреслила Наталія Пахайчук, керівниця інноваційних проєктів CID Media Group у Луцьку.

Своєю чергою керівник Центру стратегічних комунікацій Ігор Соловей заявив, що саме локальні ЗМІ першими стикаються з проявами ворожої та деструктивної дезінформації, «перебувають на першій лінії інформаційної оборони».

Він також висловив сподівання, що за підтримки та глибокої зацікавленості ПРООН у тісній співпраці Центру з локальними медіа буде реалізована ціла серія важливих проєктів, щоб забезпечити стійкість українського суспільства до інформаційних впливів.

Фото Володимира Тарасова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-