Україна має можливість визначати всі штами коронавірусу - МОЗ

Україна має можливість визначати всі штами коронавірусу - МОЗ

Укрінформ
Заступник міністра охорони здоров'я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін заявив, що Україна має можливість визначати всі штами COVID-19.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу сказав урядовець.

“Україна має можливість самостійно виявляти штами коронавірусу. Всі зразки, які свідчать про нетиповий перебіг захворювання, особливо, коли йдеться про так звані кластери — райони, де фіксують значний спалах захворювання, чи про людей, які повернулися з-за кордону, підлягають ретельному дослідженню. Цим займається Центральна референс- лабораторія Центру громадського здоров’я. В будь-якому разі маємо не втрачати пильність щодо коронавірусної хвороби, вакцинуватися та дотримуватися протиепідемінчних правил. Це важливо, оскільки за прогнозами Омікрон може стати домінуючим штамом у Європі за найближчі два місяці”, - сказав Кузін.

Він нагадав, що вже понад 13 млн людей пройшли повний курс вакцинації проти COVID-19.

Проте, за його словами, потрібно не знижувати темпи вакцинації, оскільки за останніми даними новий штам Омікрон поширюється швидше, ніж інші штами. Наразі випадки Омікрону вже підтвердили у понад 90 країнах світу, третина з яких — країни Європи.

Як повідомляв Укрінформ, за весь час пандемії в Україні захворіло 3 616 716 осіб, одужало – 3 357 405, летальних випадків – 93 608. За минулу добу, 20 грудня, в Україні зафіксовано 6 029 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-