В Україні двома дозами вакциновано майже 90% освітян — Шкарлет

В Україні двома дозами вакциновано майже 90% освітян — Шкарлет

Укрінформ
В Україні вже двома дозами вакциновано 1 млн 66,5 тис. працівників освіти, що становить майже 90% від їхньої кількості.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі поінформував міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

“За оперативною інформацією місцевих органів, вже двома дозами вакциновано 1 млн 66,5 тис. працівників освіти, це майже 90%”, - поінформував очільник МОН.

За даними міністра, найбільшу кількість вакцинованих працівників показують такі заклади: спеціалізованої освіти – на рівні 95,7%; професійної – на рівні 91,9%; загальної середньої – на рівні 91,7%; дошкільної – на рівні 88,2%; фахової передвищої – на рівні 86,2%; вищої – на рівні 79,3%.

Він уточнив, що найвищі показники щеплених двома дозами зафіксовано по 5 областях: у Дніпропетровській – на рівні 95,3%; у Черкаській – на рівні 94,9%; у Луганській — на рівні 94,5%; у Сумській — на рівні 94,2%; у Донецькій – на рівні 94%.

“Поріг вакцинації повним або неповним циклом вчителів в середньому досягнуто на понад 97%! Це більше, як 634 тисячі освітян. Беззаперечними лідерами залишаються Дніпропетровщина (98,2% працівників ЗСО отримали обидві дози вакцини) та Сумщина (96,9%)”, - зазначив Шкарлет.

Він окремо поінформував, що за оперативною інформацією департаментів освіти і науки, упродовж поточного тижня до роботи повернулися 229 раніше відсторонених учителів. Серед іншого, довідки про протипоказання до вакцинації отримали 9,3 тис. працівників шкіл.

За інформацією Шкарлета, через відсутність 100% вакцинації освітян у “червоній” зоні продовжують працювати дистанційно 37 шкіл (13 грудня їх було 56), і найбільше таких на Вінниччині – 27 закладів.

“Працівники дошкільних закладів освіти також роблять впевнені кроки до росту кількості щеплених. 96,1% вихователів садочків щеплено принаймні однією дозою вакцини, а повний цикл пройшли понад 88% освітян сфери дошкілля”, - поінформував глава МОН.

Як повідомлялося, 18 грудня у МОЗ поінформували, що повний курс COVID-вакцинації пройшли майже 13 мільйонів українців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-