Ексзаступник голови МВС Гогілашвілі заявив, що не має російського громадянства

Ексзаступник голови МВС Гогілашвілі заявив, що не має російського громадянства

Укрінформ
Нещодавно звільнений з посади заступника міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі заперечує, що має російське громадянство, про що раніше заявляли журналісти.

Про це Гогілашвілі розповів в інтерв’ю «Бабелю», передає Укрінформ.

«Я не громадянин Росії, я колишній громадянин Росії. Нема у мене російського громадянства. Я не маю ні російського паспорта, ні російського громадянства. У мене є український паспорт, український закордонний паспорт, а російського я не маю. Це мій вибір. Моя громадянська позиція», — каже він.

Зазначає, що приїхав до України, бо його «запросили на роботу», маючи російський паспорт. І переконує, що після цього з 2015 року він звертався до посольства Росії щодо виходу із громадянства, а український паспорт отримав вже у 2019 році.

Відповідаючи на питання про те, чи охороняють його офіцери ГУР, ексзаступник міністра відповів негативно. За його словами, співробітники розвідки супроводжували його під час поїздки до зони бойових дій на сході України, бо проводилася спецоперація.

"Мене супроводжували ці працівники. Мене не охороняли – ми їхали разом. А я їжджу, так, броньованим автомобілем", – сказав Гогілашвілі, та зазначив, що у відрядження до зони ООС він їздив на автомобілях, які перебувають на балансі МВС.

Як повідомлялося, заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі влаштував бурхливу суперечку з правоохоронцями на в'їзді в Донецьку область через те, що його автомобіль зупинили й попросили показати документи.

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський 11 грудня заявив, що ініціює дисциплінарне провадження щодо свого заступника Гогілашвілі через події на блокпосту в Донецькій області. Він додав, що особисто вивчить усі деталі того, що сталося, і «прийме відповідні управлінські рішення».

Президент Володимир Зеленський 12 грудня закликав Кабінет Міністрів розглянути питання про звільнення Гогілашвілі у зв’язку з інцидентом.

Кабінет Міністрів 13 грудня звільнив Гогілашвілі з посади заступника міністра внутрішніх справ за власним бажанням.

За інформацією деяких засобів масової інформації, Гогілашвілі має російське громадянство. Він був заступником голови МВС з 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-