Ляшко: Бустерна доза буде, ми до неї готові

Ляшко: Бустерна доза буде, ми до неї готові

Укрінформ
Україна домовилася про придбання за кошти держбюджету 600 тисяч курсів лікувальних препаратів проти коронавірусу.

Про це в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1” сказав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, передає Укрінформ.

“Позавчора було законтрактовано 300 тис. курсів компанії Pfizer на нові противірусні препарати, вчора ще 300 тис. курсів в іншої компанії - MSD - на препарат молнупіравір, який також буде закуплено за кошти держбюджету. Ми готуємося до наступної хвилі, щоб потім не лунали звинувачення”, - сказав Ляшко.

Стосовно додаткового щеплення для широкого загалу, міністр запевнив, що Україна до нього готова.

“Чи буде бустерна доза? Буде. Чи готові ми до неї? Готові. Ми законтрактували вакцини Pfizer на наступний рік 25 млн доз, на 2023 рік - ще 25 млн доз”, - наголосив глава МОЗ.

При цьому він нагадав, що протягом року в Україну було доставлено 37 млн доз COVID-вакцин, зараз доступні 10 млн.

Останнім часом, за словами Ляшка, щотижня в Україні проводиться понад 1 млн щеплень, і цей показник тримається на достатньо високому рівні.

Міністр закликав усіх українців пройти вакцинацію, при цьому навів такі цифри: серед тих, хто в листопаді інфікувався коронавірусом, 85% були невакциновані. У лікарнях частка нещеплених пацієнтів з COVID-19 становив 95%.

Як повідомляв Укрінформ, 25 жовтня головний державний санітарний лікар Ігор Кузін поінформував, що додаткове щеплення проти COVID-19 рекомендовано людям з імунодефіцитними та імуносупресивними станами, в яких є ризик формування неповноцінної імунної відповіді на вакцину. Зокрема, йдеться про осіб, які перенесли трансплантацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-