Серед найкращих вишів Східної Європи та Середньої Азії - 41 український

Серед найкращих вишів Східної Європи та Середньої Азії - 41 український

Рейтинг
Укрінформ
До рейтингу, який визначає на 2022 рік найкращі університети країн Європи та Середньої Азії, що розвиваються, увійшли 450 закладів вищої освіти, з них 41 - з України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство освіти і науки.

Зазначається, що рейтинг укладено глобальним науково-дослідним консультаційним центром QS Quacquarelli Symonds. Його директор Бен Саутер уточнив, що така кількість українських закладів вищої освіти є абсолютним рекордом в історії цього регіонального рейтингу.

У порівнянні з 2021 роком вперше ввійшли до рейтингу 16 університетів. Окрім того, чотири виші поліпшили свої позиції.

Водночас, за словами Саутера, присутність України у першій сотні рейтингу скоротилася з чотирьох до трьох університетів на тлі загального зниження репутаційних та наукометричних показників.

Отже, найкращими вишами України рейтинг назвав Київський національний університет імені Тараса Шевченка – 35-те місце у 2022 році (33-тє - у 2021-му), Національний технічний університет України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” – 63-тє (66-те), Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна – 69-те  та 67-ме відповідно.

“Розвиток вищої освіти – один із пріоритетних напрямів діяльності МОН. Покращення якості надання освітніх послуг, розвиток академічної мобільності та збільшення фінансування для проведення наукових досліджень в університетах допомагає стимулювати роботу закладів вищої освіти”, – заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

Для складання регіонального рейтингу університетів QS Emerging Europe and Central Asia University Rankings враховуються десять показників: академічна репутація закладу освіти, його репутація серед роботодавців, співвідношення кількості викладачів та студентів, кількість публікацій на одного викладача і співробітника, кількість цитувань на одну публікацію, частка іноземних викладачів і співробітників, частка іноземних студентів, частка викладачів та співробітників з науковим ступенем, глибина міжнародних наукових колаборацій та присутність закладу освіти в онлайн-середовищі.

Як повідомляв Укрінформ, десять закладів вищої освіти України потрапили до щорічного рейтингу найкращих університетів світу, який опублікував Журнал Times Higher Education.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-