Замість військкоматів: уряд визначив, як працюватимуть нові служби

Замість військкоматів: уряд визначив, як працюватимуть нові служби

Укрінформ
Кабінет Міністрів прийняв постанову та вніс зміни до положення про підготовку і проведення призову громадян України на строкову військову службу та прийняття призовників на військову службу за контрактом.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, відповідне рішення уряд ухвалив у середу на своєму засіданні.

Передбачається змінити в тексті Положення назву військових комісаріатів на територіальні центри комплектування та соціальної підтримки, а також посади військових комісарів - на керівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки.

Також передбачається за пропозицією Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю уточнити порядок приписки до призовних дільниць осіб з інвалідністю, які мають тяжкі захворювання та позбавлені можливості вільного пересування.

Крім того, згідно з постановою, будуть удосконалені окремі питання взаємодії територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки з органами державної влади, організаціями, установами, підприємствами у питаннях обліково-призовної роботи.

Як повідомляв Укрінформ, 1 жовтня в Україні розпочався осінній призов громадян до лав Збройних сил України. Завершиться призов 21 грудня. Раніше повідомлялось, що Кабінет Міністрів встановив чисельність майбутніх строковиків у кількості 13 575 осіб, із них: до лав ЗСУ - 6 500 осіб, Національної гвардії - 4 775 осіб, Державної прикордонної служби - 1 700 осіб, Державної спеціальної служби транспорту - 600 осіб.

Загальний обсяг видатків у сумі 71,1 млн грн для проведення призову буде здійснюватися у межах відповідних бюджетних призначень. Для призову до Збройних сил України виділено 34,1 млн грн, Нацгвардії - 25,0 млн грн, Держприкордонслужби - 8,9 млн грн, Державної спеціальної служби транспорту - 3,1 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-