На друге COVID-щеплення не прийшли майже 110 тисяч українців

На друге COVID-щеплення не прийшли майже 110 тисяч українців

Укрінформ
У МОЗ закликають українців дотримуватися встановленого інтервалу між двома дозами щеплення проти коронавірусу.

Як передає Укрінформ, про це на брифінгу сказав заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Близько 110 тис. українців протермінували другу дозу антиковідної вакцини. Саме тому закликаю кожного прийти та надолужити пропущену дозу. Нагадую, що мінімально можливі інтервали для другої дози вакцини Comirnaty - 21 день, Moderna - 28, CoronaVac - 14, AstraZeneca - 28 днів", - зазначив Кузін.

Він додав, що станом на 14 грудня принаймні одне щеплення зробили понад 14 млн громадян.

При цьому, за словами заступника міністра, попри зменшення кількості виявлених випадків COVID-19 та скорочення госпіталізації, ризик інфікування залишається високим - надто з огляду на поширення нового штаму Омікрон.

"Зараз обов’язок кожної людини - захистити себе та близьких, зробивши щеплення… За серпень-жовтень невакциновані мають майже у п’ять разів вищий ризик госпіталізації та майже у дев’ять разів вищий ризик смерті від COVID-19", - поінформував Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, від початку епідемії COVID-19 в Україні захворіли 3 570 448 осіб, одужали - 3 233 009, померли - 91 602.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-