Встановити «Дію» готові до 27 мільйонів українців – Федоров

Встановити «Дію» готові до 27 мільйонів українців – Федоров

Укрінформ
Приблизно 25-27 млн українців готові встановити застосунок «Дія».

Як передає Укрінформ, про це віцепрем'єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров повідомив у Фейсбуці

«Скільки українців готові встановити собі «Дію»? Приблизно 25-27 млн. Зараз аудиторія застосунку «Дія» - 11,8 млн користувачів. Ми бачимо тенденцію до 50-70 тис. нових унікальних щодня. Я думаю, що зі стартом програми виплати 1 000 грн «єПідтримка» розпочнеться чергове зростання кількості користувачів», - заявив Федоров.

Він зазначив, що в Україні кілька разів створювали фейкову копію застосунку «Дія», але справжнім зламом назвати це не можна.

«Розповідав про те, що у нас багато реєстрів, і всі вони децентралізовані. Сценарій, коли хтось отримує доступ до всіх реєстрів, нереалістичний, це має бути якась божевільна спецоперація. Початкова стратегія розвитку «Дії» дозволяє уникнути того, що при зламі застосунку хакери отримають доступ до всієї інформації», - зазначив Федоров.

Міністр зауважив, що Мінцифри намагається запускати кожен сервіс так, щоб за найгіршого сценарію з персональними даними і доступом нічого не можна було зробити. «Ця архітектура себе виправдовує. Коли ми бачимо скарги «на мене взяли кредит» і починаємо розбиратися, виявляється, що людина залишила незаблокований телефон із увімкненим навігатором у чужій машині, а картки були в чохлі телефона», - додав Федоров.

Як повідомляв Укрінформ, для проєкту «єПідтримка», в рамках якого повністю вакциновані українці зможуть отримати 1000 грн, вже відкрито 302 310 віртуальних банківських карток

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-