Коли в Україні робитимуть додаткове COVID-щеплення — у МОЗ назвали терміни

Коли в Україні робитимуть додаткове COVID-щеплення — у МОЗ назвали терміни

Укрінформ
Пацієнти з ВІЛ, онкозахворюваннями та низкою імунодефіцитних станів можуть отримати додаткове щеплення проти COVID-19 через 28-90 днів після другої дози ковід-вакцини.

Як передає Укрінформ, про це під час брифінгу у вівторок розповів заступник міністра охорони здоров’я, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін.

"МОЗ дозволило щеплення додатковою дозою вакцини проти COVID-19 людям, які мають для цього медичні покази. Йдеться про людей з ВІЛ, онкологією, після трансплантації органів, тих, хто проходить імуносупресивну або імуномоделюючу терапію, та пацієнтів з низкою інших імунодефіцитних станів. Тепер вони зможуть отримати додаткову дозу через 28-90 днів після другої дози, незалежно від того, якою дозою вони щепилися раніше", - сказав Кузін.

Заступник міністра повідомив, що для отримання додаткової дози необхідно звернутися до сімейного або профільного лікаря, який видасть направлення на додаткове щеплення в довільній формі. Зробити додаткове щеплення можна буде в будь-якому пункті вакцинації.

Водночас Кузін наголосив, що дія документа про щеплення проти COVID-19 не буде продовжуватися.

"Важливо, що дія документа про вакцинацію не буде продовжуватися, тобто документ буде дійсний 365 днів з дати введення другої дози", - наголосив Кузін.

Як повідомляв Укрінформ, за даними Міністерства охорони здоров'я, близько 110 тис. українців протермінували друге щеплення проти COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-