Необхідно напрацювати законопроєкт для вирішення проблем «чорнобильців» - Кулініч

Необхідно напрацювати законопроєкт для вирішення проблем «чорнобильців» - Кулініч

Укрінформ
Голова депутатської групи “Довіра” Олег Кулініч закликав Голову Верховної Ради Руслана Стефанчука доручити профільному комітету напрацювати законопроєкт, який би комплексно вирішував проблеми "чорнобильців".

Про це народний депутат заявив на засіданні Погоджувальної ради, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу групи "Довіра".

Кулініч нагадав, 14 грудня в Україні вшановують учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Водночас з 2017 року в Україні немає єдиної державної програми, яка б вирішувала весь комплекс питань, пов’язаних із "чорнобильцями".

"Зараз громадські "чорнобильські" організації звертають увагу на фінансування безоплатного санаторно-курортного лікування. У даному випадку потрібно встановити соціальну справедливість і врегулювати фінансування "чорнобильців" у порівнянні з іншими пільговими категоріями осіб”, - переконаний він.

Окрім того, за словами парламентарія, депутатська група “Довіра” наполягає на врегулюванні на державному рівні питання пільгового проїзду автотранспортом для низки категорій, зокрема учасників АТО/ООС.

“На сьогодні взагалі відсутнє державне фінансування та будь-яке регулювання цих пільг на центральному рівні. Наразі є розроблений проєкт постанови, яким пропонується передати все це на рівень ОТГ. Але це, перш за все, державна пільга, не кажучи вже про те, що вона є дуже ресурсною. Більшість ОТГ зовсім не спроможні її забезпечити, особливо на міжміські перевезення”, - заявив депутат.

На думку Кулініча, територіальні громади не зможуть відпрацювати єдиний уніфікований підхід з надання пільг на міжміські перевезення, тому це має зробити держава.

Політик висловив сподівання, що профільні міністерства "відпрацюють цю проблематику і найближчим часом Кабмін це врегулює”.

Як повідомлялося, 29 червня Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» щодо підвищення рівня пенсійного забезпечення окремих категорій осіб».

Фото: "Довіра"

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-