Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Один день із життя тренера Української академії лідерства

Один день із життя тренера Української академії лідерства

Укрінформ
Говорили багато про успішні кейси в державних комунікаціях…

Київ, перон, вагон, зима, знову поїзд, 14 годин артхаусної короткометражки, кадр за кадром, переглядаю у вікнах вагону… стоп кадр – перон, привіт грудневий туманний Маріуполь...

«Пані Роксолано, я Поліна Ящук, студентка УАЛ Маріуполь, буду сьогодні організовувати вашу роботу і допомагати вам у всьому зі студентами», – промовила молода лідерка, яка принесла у мій день суботи чіткість і плановість, зі смачним сніданком, обідом та кавою, умістивши великі масиви багатогодинних лекцій у кілька годин. Велика повага та подяка в обмін на теплоту та турботу, ось такий простий предмети нашого бездоговірного обміну.

Відчувається робота колег менторів з полтавського осередку УАЛ, Yura Manilov, дякую за гостину! Разом зі мною приїхали випускники попередніх років Dasha Tovstenko, Вікторія Петрук та інші випускники. Які так натхненно зауважили, «куди нам ще їхати, як не в Маріуполь, адже наші ментори, які з нами працювали тепер тут, і ми теж тепер допомагаємо новим УАЛівцям».

Як приємно було побачити вас, дорогі, поспілкуватися про ваші успіхи та почути про ваше життя після УАЛу.

День промайнув дуже швидко. Маріупольські лідери дуже помірковані, вдумливі та сміливі. Виктория-Анна Бурменская, Sergey Molchanov, Андріана Пилипів, Victoria Plysak, Аліна Скорик, Ксения Уткина, Максим Козакевич та усім-усім маріупольсько-уалівським лідерам, дякую за вашу активність та небайдужість.

Говорили багато про успішні кейси в державних комунікаціях, про організаційні моделі роботи комунікаційників, про креатив у державних комунікаціях і життя національного бренду UkraineNOW.

Звісно ж обговорили риси, якими повинен бути наділений державний комунікаційник, а саме: професіоналізмом, харизмою, творчістю, ініціативністю, сміливістю у діях, орієнтацією на результат, чесністю, пошуком консенсусу, почуттям гідності, постійною актуалізацією знань, постійною співпрацею та партнерством з представниками лідерів думок, експертів, ключових стейкхолдерів, міжнародних партнерів, ЗМІ.

Розмова була й про доступність інформації. Молоді лідери зауважили, що було б краще громадянам мати єдину точку доступу до інформації та послуг, які надає держава. З радістю поінформувала студентів про творення онлайн-платформи «Взаємодія», мета якої запровадити зручні інструменти для комунікації громадян та інститутів громадянського суспільства з органами влади, серед яких: е-звернення та е-петиції; е-консультації, е-голосування для обрання членів громадських рад; конкурси проєктів громадських організацій та інше. Дякую колегам по цеху за роботу над цим важливим інструментом. Oleksandr Yarema, Ludmyla Rabchynska, Тетяна Андрійчук, Tasha Tasha, молодь підтримує такі починання.

Крім «нудних розмов», були й практичні активності: студенти моделювали уряди, у яких, на їхню думку, могли б бути міністерства: національного здоров’я, освіти (щоб ми займали топові позиції в освіті й неформальній освіті у світі); комфорту (дороги); психічного здоров’я; трансформації; сталих міст та урбаністики; бізнесу та підприємства; державних ресурсів; охорони навколишнього природнього середовища, миру, активної політики, гендерної політики, щастя…

Хотіла б відзначити вражаючий творчий проєкт від мистецької ініціативи Vse Svoi «Мені не Ok» Іван Ковальов, Святослав Білий. Подаровані картки, які покликані привернути увагу до актуальних викликів сьогодення, які потребують розголосу задля їх вирішення.

І на завершення, відповіді на запитання від молодих лідерів у моєму експрес інтерв’ю для них.

Маріуполь, вокзал, перон, вагони, далі буде…

#UkraineNOW   #ВідкритийУряд   #доступ

Роксолана Стадник
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-