Стало відомо, хто написав радіодиктант національної єдності без жодної помилки

Стало відомо, хто написав радіодиктант національної єдності без жодної помилки

Укрінформ
Переможцем 21-го радіодиктанту національної єдності стала жителька Волинської області Галина Шура. Вона написала диктант без жодної помилки.

Про це розповів 9 грудня в ефірі Українському радіо член правління Суспільного, відповідальний за платформу радіо, Дмитро Хоркін, повідомляє Укрінформ.

“Переможницею стала Галина Шура з села Комарове Ковальского району Волинської області. Їй вдалося написати диктант без жодної помилки. Всього однієї помилки припустилися три учасники: Надія Палій зі Львівської області, Максим Слюсаревський з Києва та Юлія Шекет (Тишко)”, - йдеться на сайті Українського радіо.

Загалом, оголошено про 16 переможців. З них по дві помилки зробили 12 людей, які надіслали свої роботи на перевірку.

Всі переможці отримають в подарунок книжки від видавництв-партнерів Українського радіо.

Всього на перевірку до Українського радіо надійшло 14 573 листи з текстом диктанту. З них 1 824 — у паперовому вигляді та 12 749 — на електронну пошту.

Як повідомляв Укрінформ, радіодиктант національної єдності вперше було проведено 2000 року командою Українського радіо. Відтоді він проводиться щорічно, 9 листопада, у День української писемності та мови.

Автором та читцем цьогорічного радіодиктанту став український письменник Юрій Андрухович. Пізніше він заявив, що текст диктанту стане початком його нової книжки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-