Напад на журналістку Березу: поліція перекваліфікувала справу

Напад на журналістку Березу: поліція перекваліфікувала справу

Укрінформ
Поліція перекваліфікувала справу щодо нападу на хмельницьку журналістку-розслідувачку, регіональну представницю Інституту масової інформації у Хмельницькій області Альону Березу. Досудове розслідування проводять за статтею про погрозу або насильство щодо журналіста.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила начальник сектору комунікації ГУНП у Хмельницькій області Інна Глега.

«У результаті проведення слідчо-оперативних дій слідчі прийняли рішення про перекваліфікацію попередньої 296-ї статті Кримінального кодексу України (Хуліганство) на 345-ту з приміткою 1 (Погроза або насильство щодо журналіста), що безпосередньо є «журналістською» статтею», – зазначила Глега.

Як розповіла журналістка Береза, наразі вона користується послугами охорони, яку їй надав Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України. За її словами, охорона в неї буде упродовж періоду проведення досудового розслідування.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада у Хмельницькому невідомий чоловік облив невідомою речовиною журналістку-розслідувачку, регіональну представницю ІМІ Альону Березу. Напад журналістка пов’язує із своєю професійною діяльністю.

За фактом нападу на Березу поліція відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 296 Кримінального кодексу України (Хуліганство). 5 листопада Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України надав Альоні Березі озброєну охорону.

Фото: Суспільне

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-