Штати сподіваються, що нового керівника САП оберуть до кінця року – Квін

Штати сподіваються, що нового керівника САП оберуть до кінця року – Квін

Укрінформ
Сполучені Штати хотіли б бачити нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури до початку 2022 року. 

Як передає кореспондент Укрінформу, про це сказала тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін на конференції «Сім років антикорупційної реформи».

“США закликає продовжувати поступ, щоб забезпечити завершення цього процесу без подальших затримок та у повній прозорості. Ми хотіли б бачити, щоб це завершилося до 2022 року”, - зазначила вона.

Квін зауважила, що, враховуючи важливість незалежної САП, США вітають прогрес у процесі відбору нового керівника після відчутної затримки.

Крім того, тимчасова повірена визнала, що, незважаючи на виклики з боку корупціонерів та опонентів євроатлантичної інтеграції, нова антикорупційна архітектура фундаментально змінила Україну.

“Їм це вдалося завдяки протистоянню корумпованим посадовцям та наданню урядові та громадянському суспільству нових важливих інструментів”, - зауважила дипломатка.

Говорячи про досягнення інших антикорупційних органів, вона також висловила сподівання на прийняття нової антикорупційної стратегії.

“Більш того, НАЗК продовжує відігравати ключову роль у сприянні антикорупційних політик, як, наприклад, нова антикорупційна стратегія, яка, сподіваємося, буде скоро прийнята парламентом”, - акцентувала Квін.

Як повідомлялося, 10 листопада генпрокурор Ірина Венедіктова заявила, що процес призначення нового керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури є складним, але він може завершитися «з дня на день» і, напевно, до Нового року САП отримає очільника.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-