Звернутися за субсидією можна в будь-який період року – Лазебна

Звернутися за субсидією можна в будь-який період року – Лазебна

Укрінформ
Міністр соціальної політики Марина Лазебна заявила, що люди мають право подати документи для оформлення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг в будь-який період року.

Про це вона сказала в ефірі програми «Сніданок» на каналі «1+1», частина відео якої опублікована на сторінці міністерства у Фейсбуці.

«По-перше, я хочу звернутися до українців, хто нас сьогодні чує: подати на субсидію можна в будь-який період року, в будь-який. Не треба чекати. Є один критерій – доходи тобі не дозволяють оплатити твою платіжку, тоді ти ідеш по субсидію. Крім того, якщо людина зараз звертається, а зараз опалювальний сезон, то субсидія призначається з початку опалювального сезону. Тобто заднім числом. Тобто люди повинні про це знати», - розповіла Лазебна.

Вона повідомила, що для оформлення субсидії необхідно подати два документи - заяву та декларацію про майновий стан і доходи.

Подати документи можна кількома способами: у центрі надання адміністративних послуг, працівнику в громаді, якщо в ній немає ЦНАПУ, через сайт Міністерства соціальної політики, або ж – скориставшись порталом «Дія».

«За тиждень 725 людей подали заявку на субсидію через Дію», - зауважила міністр.

Як повідомлялося, 29 листопада Міністерство цифрової трансформації запустило на порталі державних послуг «Дія» сім нових соціальних послуг, серед яких: оформлення субсидії, призначення або перераховування пенсії, оформлення довідок про страховий та трудовий стаж.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-