Іноземець намагався перевезти потягом ртуть до ЄС

Іноземець намагався перевезти потягом ртуть до ЄС

Фото
Укрінформ
Правоохоронці викрили іноземця, який намагався перевезти пасажирським потягом ртуть до Європейського Союзу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

"За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури викрито та затримано громадянина Словацької Республіки при спробі переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю отруйної речовини, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 201 Кримінального кодексу України)", - ідеться в повідомленні.

За даними слідства, чоловік купив в Івано-Франківській області 5 скляних контейнерів ртуті масою 1730 г у кожному та вартістю майже 1 млн грн.

Небезпечні контейнери фігурант перевозив у пасажирському поїзді сполученням "Мукачево-Кошице", розмістивши у смітнику. Виявлені вони були під час митного контролю.

Вирішується питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу.

Водночас, за інформацією пресцентру СБУ, ліквідовано транснаціональний канал нелегального переміщення російської ртуті до Євросоюзу.

Співробітники СБУ викрили кур’єра на пункті пропуску через кордон у Закарпатській області.

В іноземця вилучено оптову партію металевої ртуті з маркуванням виробництва РФ. За кордоном зловмисник планував реалізувати ртуть замовнику за 600 тис. доларів.

Перевіряється інформація щодо можливого використання ртуті для вчинення терактів.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня у міжнародному пасажирському потязі “Київ - Відень” закарпатські митники виявили 50 кг бурштину, приховані у конструктивних особливостях одного із вагонів.

Фото: Офіс генпрокурора, СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-