Олена Зеленська пропонує запровадити у школах уроки культури харчування

Олена Зеленська пропонує запровадити у школах уроки культури харчування

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська закликає громади провести в школах уроки з культури харчування, щоб виростити здорове покоління.

Як передає Укрінформ, про це Зеленська написала у Фейсбуці.

"Шановні громади, тепер справа за вами! Наша мета – не лише нагодувати дітей корисними стравами, а й сформувати ставлення до їжі. Кому, як не школі, дати дітям перші уроки з культури харчування? Не просто нагодувати, а виростити здорове й обізнане покоління. Звучить як крута мета, яка вже об’єднує всю країну. Досягаймо її разом!", - написала Зеленська.

Вона нагадала, що в Україні розпочали реформу шкільного харчування і заради цього в останні три місяці охопили всю країну тематичними форумами, присвяченими тому, як правильно її впроваджувати: 24 області, 1438 громад, 3000 учасників слухали експертів, ставили запитання й разом знаходили відповіді.

"Ми обговорили нове меню та переобладнання харчоблоків (і, звісно, як це профінансувати), закупівлі та їхню якість, технологічні процеси та питання безпечності... Якими мають бути шкільні обіди, наочно демонструвала Національна асоціація громадського харчування, просто готуючи їх для всіх присутніх", - додала вона.

Зеленська також подякувала автору страв – шеф-кухарю Євгену Клопотенку і зауважила, що шкільне меню набуло справді ресторанного рівня.

Як повідомлялося, реформу шкільного харчування започатковано з ініціативи дружини Президента. У травні цього року презентовано оновлене меню для шкільних їдалень. Воно розраховане на 4 тижні, включає 160 страв. В раціоні, зокрема, збільшено кількість фруктів та м'яса.

Нові норми харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку стануть обов’язковими з 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-