Поліція затримала чоловіка, який у неділю «замінував» Офіс Президента

Поліція затримала чоловіка, який у неділю «замінував» Офіс Президента

Фото
Укрінформ
У Запорізькій області правоохоронці затримали чоловіка, який неправдиво повідомив про мінування Офісу Президента у неділю.

Як передає Укрінформ, про це інформує відділ комунікації поліції Запорізької області.

“5 грудня, приблизно о 14:10 до Василівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що на спецлінію «102» з мобільного зателефонував невідомий, який назвався “Апостолом” та повідомив, що офіс президента в місті Києві заміновано. Дана інформація була негайно передана до Головного управління Національної поліції у місті Києві”, - йдеться у повідомленні.

За результатами вжитих заходів реагування інформація про мінування не підтвердилася.

Працівники сектору кримінальної поліції Василівського райуправління встановили автора неправдивого повідомлення. Ним виявився 47-річний житель міста Василівки.

За даними правоохоронців, чоловік вже двічі відбував покарання за вчинення аналогічного злочину в медичному закладі з наданням психіатричної допомоги.

Поліція вилучила мобільний телефон та сім-карту порушника у якості речових доказів. Псевдомінера затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці нагадали, що за так званий “телефонний тероризм” правопорушникам загрожує позбавлення волі до шести років, а за повторні дії – до восьми років за ґратами.

Як повідомлялося, 3 грудня у Київській області правоохоронці затримали псевдомінера електропотяга.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-