СБУ шукає свідків злочинів керівника в’язниці окупантів «Ізоляція»

СБУ шукає свідків злочинів керівника в’язниці окупантів «Ізоляція»

Укрінформ
СБУ продовжує розслідувати дії керівника в’язниці терористів «Ізоляція» Дениса Куліковського - слідчі встановлюють особи потерпілих від катувань і шукають свідків.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ. 

«СБУ розслідує кримінальне провадження щодо одного з колишніх ватажків так званої «ДНР», який очолював незаконну в’язницю «Ізоляція». Під його керівництвом терористи утримували і катували громадян, у тому числі українських військових. Наразі слідчі органів безпеки встановлюють всіх потерпілих від протиправної діяльності зловмисника», - йдеться у повідомленні.

СБУ звертається до людей, яких незаконно утримували у в’язниці «Ізоляція», постраждалих від злочинних дій її очільника, або були свідками цих фактів, повідомити до Головного слідчого управління СБУ за телефонами: (044) 255-50-69, (093) 458-06-77 (з використанням месенджерів WhatsApp, Signal, Viber, Telegram).

Як повідомлялось, у ході спецоперації контррозвідники СБУ затримали Дениса Куліковського у Києві

Встановлено, що він керував в’язницею бойовиків, яку у 2014 році облаштували на території колишнього заводу ізоляційних матеріалів у тимчасово окупованому Донецьку. Туди терористи звозили незаконно затриманих українців. За вказівками зловмисника до людей чинили насильство і психологічний тиск.

Крім того, за даними досудового розслідування, він особисто брав участь у катуванні потерпілих.

Слідчі СБУ повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів за: ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації), ч. 1 ст. 260 (участь у непередбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях), ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни, вчинене за попередньою змовою групою осіб), ч. 2 ст. 149 (одержання та переховування людини з метою експлуатації з використанням примусу та іншої залежності потерпілого, вчинене щодо кількох осіб, за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Як заявляв у листопаді в.о. начальника ГУНП Донецької області Артем Кисько, правоохоронці  встановили 166 осіб, які перебували у донецькій незаконній в'язниці “Ізоляція”

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-