Субвенція на зарплати освітянам наступного року сягне 108 мільярдів - Шкарлет

Субвенція на зарплати освітянам наступного року сягне 108 мільярдів - Шкарлет

Укрінформ
У 2022 році загальний обсяг освітньої субвенції, яка використовується для виплати заробітних плат, становитиме 108 млрд грн, що на 8,8% більше, ніж цьогоріч.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет, повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт МОН.

«Одним із ключових наших завдань залишається створення гідних умов роботи для освітян, і вже у 2022 році загальний обсяг освітньої субвенції, яка використовується для виплати заробітних плат, становить 108 млрд грн, що на 8,8% більше, ніж у 2021 році», – сказав Шкарлет.

За словами міністра, на забезпечення сучасної та доступної загальної середньої освіти розмір субвенції на наступний рік збільшено на 10,6%. Це питання було одним з найбільш дискусійних, додав він, але команда МОН продовжує роботу з удосконалення реформи «Нова українська школа» та ви правлення допущених на старті проєкту прорахунків.

Водночас розмір субвенції на розвиток навчально-практичних центрів сучасної професійної та професійно-технічної освіти збільшено на 66,7%. Кошти буде спрямовано й на формування сучасних матеріально-технічних освітніх баз, які є необхідною складовою появи в Україні конкурентоспроможних фахівців робітничих професій.

Окремо Сергій Шкарлет додав, що МОН цьогоріч ініціювало вдосконалення формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами. А також зазначив що бюджетом наступного року передбачено збільшення видатків на 30,7%, які будуть спрямовані на виплати академічних стипендій учням профтехів, студентам, аспірантам, докторантам закладів фахової передвищої та вищої освіти.

Як повідомляв Укрінформ, 2 грудня Верховна Рада ухвалила закон «Про Державний бюджет України на 2022 рік». За відповідне рішення проголосували 268 депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-